Mjedisi A1: Hapi 3

Objektivi: Shkoni në Muzeun e Artit Carnegie dhe dokumentoni mjedisin rreth një pjese të veçantë arti.

Lobi

Pasi hyra në holl dhe mora biletën time, kishte dy mënyra kryesore për të hyrë në muze.

  1. Ngjitni shkallët ose ashensorët në galeritë e artit.
Shenjat që çojnë deri në Galeritë e Arteve.
  1. Vazhdoni të shkoni poshtë sallës kryesore drejt Muzeut të Historisë Natyrore.
Duke parë muzeun e Historisë Natyrore.

Lundrimi Në holl, kishte një shumëllojshmëri të sinjalistikës për të udhëzuar vizitorët në të gjithë muzeun. Një shenjë e madhe vertikale tregonte galeritë e artit lart, dhe një banderolë më e vogël horizontale reklamonte ekspozitën e vazhdueshme të artit 2020. Përveç gjetjes së mënyrës në mjedis, hartat ishin të disponueshme për vizitorët që të përdorin në tryezën e biletave.

Për shkak se qëllimi im kryesor ishte të ekzaminoja artin, unë ndoqa shenjat dhe shkova shkallët deri në katin e dytë.

Shkallët

Shkalla kryesore deri në katin e dytë është një rrugë e gjatë dhe e pjerrët, me hapa të cekët dhe të lehtë. Me zgjatjen e shkallëve, akti i të ngjiturit në katin e dytë bëhet pragu i tij liminal. Duke u ngjitur lart, ana e majtë e shkallës përmban një muratim të madh me blloqe me ngjyra.

Shkallët e bukura.

Shikimi i vizitorëve me të drejtën e duhur janë pamja panoramike nga sytë e shpendëve për oborrin në natyrë përmes panave të mëdha xhami. Ishte një mënyrë efektive për të reklamuar tiparet e oborrit për vizitorët që mund të jenë të interesuar të shkojnë jashtë më vonë.

Pamje panoramike e oborrit në natyrë.

Sidoqoftë, kishte disa probleme me shkallët që e bënë përdorimin e tij të pakëndshëm. Ndërsa pjerrësia ishte e lehtë dhe graduale, hapat ishin të vështirë dhe të ashpër për të lundruar. Unë dhe Allissa të dy kemi pasur probleme me madhësinë e hapit, i cili ishte përgjithësisht shumë i madh. (Allissa është 5 '2 "dhe unë jam 5' 9").

Hapat e tepërt.

Hapat ishin shumë të gjatë për të ngjitur thjesht nga hapi pas hapi, por ishin shumë të shkurtër për të ecur një hap të plotë shtesë. Kjo bëri që ngjitja e shkallëve të ishte e përditshme.

Hapësira Ndër Galerie

Pasi arrita në katin e dytë, mund të kthehesha djathtas në Galeritë e Heinz, të cilat përdoren për ekspozita udhëtimi, ose mund të kthehesha majtas në Galeritë Scaife, të cilat strehojnë koleksionin më të përhershëm të muzeut. Kjo hapësirë ​​midis galerive, të cilën unë do ta quaj hapësirë ​​ndër-galerike ishte një hapësirë ​​liminale për vizitorët që të vizitojnë secilën galeri.

Hapësira ndër-galerike me sinjalistikë lundrimi.

Galeritë e Heinz në anën e djathtë të hapësirës ndër-galerike kishin më shumë se shenja të bollshme që shfaqnin ekspozitën e vitit 2020 brenda:

Në të djathtë, mjaft sinjalistika që shfaqën ekspozitën aktuale të vitit 2020.

Nga ana tjetër, zona përreth dyerve të Galerive Scaife ishin kryesisht të zhveshura dhe ishin ndezur më të errëta:

Hyrja e errët dhe e vetmuar në Galeritë e Scaife në të majtë të hapësirës ndër-galerike.Shenja që treguan se çfarë ishte në Galeritë e Scaife.

Ndërsa mbase është e natyrshme që një ekspozitë e përkohshme të marrë më shumë vëmendje sesa koleksioni i përhershëm i muzeut, unë akoma mendoja se të dy hapësirat ishin shfaqur në mënyrë jo proporcionale. Shumica e muzeve të artit që kam vizituar nxjerrin në pah koleksionet e tyre të përhershme si themelin e muzeut të tyre, dhe shfaqin ekspozitat e përkohshme si një zgjatje interesante e muzeut.

Hyrja në galeritë e Scaife

Për të kaluar në galeritë, më duhej të kapërceja një prag dyert me xham të dyfishtë, që zbuloi përmbajtjen e galerisë nga hapësira kalimtare liminal. Ndërsa kalova në galeri, shumë aspekte të mjedisit ndryshuan që sinjalizuan pragun në galeri.

Hapësira ndër-galerie—

  • ishte e errët, me ndriçim të kufizuar
  • ishte ndërtuar me mure guri të errët dhe dysheme
  • kishte mure kryesisht të zhveshur
  • lejoi që zhurma e ambientit nga holli të rrjedh

Në krahasim, Galeritë Scaife—

  • ishin ndezur me ndriçim të butë dhe të ndritshëm
  • kishte mure të lehta, jashtë bardhe
  • ishin kryesisht të qetë me pëshpëritjet e rastit ose me humorin e ulët
  • kishte një rrjedhë shumë më jo-lineare, me mundësi të shumta për të lundruar hapësirën
  • ishin dyshemetë me një ndërthurje prej guri të lehtë dhe drurë.
Disa imazhe që tregojnë Galeritë e ndritshme dhe të ajrosura të Scaife.

Pasi hyra në Galeritë e Scaife, u drejtova drejt galerisë, e cila u theksua në hartë.

Drejtohuni drejt Galerisë Një.

Një dekal në mur theksoi emrin e koleksionit brenda galerisë: Karl dhe Jennifer Salatka Koleksioni: Formimi i një trashëgimi moderne. Dekalimi nuk ishte në fontin standard të përdorur në pjesën tjetër të shenjave të muzeut. Në të vërtetë, ajo u përdor me të vërtetë si një logo që u përdor për të markuar hapësirën brenda galerisë një.

Një shenjë logo në mur.

Ndërsa hyni në prag, ka sinjale të shumta që karakterizojnë Galerinë Një nga pjesa tjetër e galerive të Scaife:

  • gur deri në dysheme druri
  • ndriçim paksa i zbehtë
  • një hapësirë ​​më e mbyllur, drejtkëndore
Dyshemeja prej druri në të djathtë i përket Galerisë Një.

Ndërsa hyra në Galerinë Një, pika më e qartë fokale ishte pjesa e madhe, shumëngjyrëshe në fund të galerisë. Ndoshta shërben si një mënyrë për të udhëhequr në mënyrë të ndërgjegjshme vizitorët në anën tjetër të galerisë.

Për shkak se kjo galeri është më e ndarë se pjesa tjetër e Galerive Scaife, është më e qetë, merr më pak jehonë dhe ka më pak trafik.

Nga ky këndvështrim, një problem i mundshëm mjedisor do të ishte që muri i pjesshëm në fund të galerisë pengon hapjen që lejon vizitorët të dalin nga ana tjetër. Duke fshehur daljen, mund të dekurajojë vizitorët të hyjnë në galeri, duke menduar se do të duhej të tërhiqeshin prapa për të dalë. Kjo e bën hapësirën më të mbyllur, sepse nuk mund të shihet se çfarë mund të jetë përtej pragut. Pjesa tjetër e galerive Scaife mbështetet tek vizitorët duke qenë në gjendje të shohin kthesat e veprave të artit që ndodhen përtej afërsisë së tyre të ngushtë, gjë që i inkurajon ata të shkojnë përpara dhe të eksplorojnë.

Punimi i artit që zgjodha ishte montuar në anën e djathtë të galerisë. Për shkak se është kryesisht e zezë dhe më e vogël se pjesët më të mëdha, ajo futet në sfond mjaft lehtë.

Bukë (1969) në të majtë.

Më konkretisht, u përqëndrova në panelin e majtë, i cili titullohet Bukë, nga Jasper Johns. Isshtë bërë me plumb, bojë vaji dhe letër.

Një gjë me të vërtetë pengoi përvojën e shikimit të pjesës. Ishte mbyllur në gotë reflektuese, gjë që e bëri shikimin e pjesës më tërheqëse.

Me të parë atë, shumica e njerëzve intrigohen nga përbërja e tij. Duket kaq realiste; a është në të vërtetë një fetë bukë? Të dy Allissa dhe unë e gjetëm veten duke u ngjitur afër për të shqyrtuar pjesën më në detaje.

Lartësitë dhe planet e kateve të Galerisë Një:

Ekspozita Sekrete

Në katin e tretë të Muzeut të Historisë Natyrore, ekziston një sallë e ngushtë, e errët dhe atmosferike e mbushur me ekzemplarë zogjsh në ekran. Pragu në sallë është i qartë, me një hyrje të derës, një ndryshim në ndriçimin dhe materialet dhe tingujt e zogjve të lakuar.

Hyrja në sallën e zogjve.

Drejt skajit tjetër të sallës është një sërë dyer të vogla.

Dy dyer të vogla. (Njerëz me 6 këmbë për shkallë).

Kur hapet dera, shikuesi përshëndetet nga zhurmat dhe një projeksion holografik i një specie zogjsh rrotullues. E gjithë kjo përmbahet brenda një dhome të vogël brenda derës.

Kufijtë

Farë do të thotë të jesh brenda këtij mjedisi?

Dikush thjesht mund të hapte derën dhe ta shohë atë në një distancë të vogël. Sidoqoftë, mund të shihet edhe ekspozita duke ngjitur pjesën e sipërme të trupit të tyre në hapësirën e vogël për të marrë një përvojë më zhytëse vizuale dhe dëgjimore.

Për shkak se hapësira është aq e vogël, dhe për shkak se mund të provohet nga korridori, unë do të thoja që pragu kryesor do të ishte dera. Nëse është e hapur, kushdo që është në afërsi të menjëhershme mund të shohë hologramin dhe të dëgjojë tinguj. Kur është e mbyllur, askush nuk mund.

Kritikë?

Ndërsa kjo ekspozitë karakteristike mund të analizohet nga një ekspozitë e mjediseve më tradicionale ("dera është shumë e vogël, nuk ka shenja të mjaftueshme, hapësira përreth nuk komunikon brendësinë e saj ..."), mendoj se është mjaft efektive, sepse pasi të gjitha, pika e ekspozitës ka për qëllim të jetë më shumë një perspektivë misterioze / me fat. Për shkak të cilësive unike të ekspozitës, nuk mendoj se është e dobishme për ta krahasuar këtë ekspozitë me standardet më tradicionale. Unë mendoj se njerëzit që krijuan këtë ekspozitë vunë shumë në punë për të inxhinieruar përvojën e saktë që donin të jepnin.